Nasza Szefowa Kuchni, specjalnie dla Państwa przygotowała ofertę potraw wigilijnych i świątecznych przygotowanych według tradycyjnych receptur.

Domowe smaki naszych potraw na pewno umilą spotkanie przy wigilijnym stole.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami

WIGILIJNE PRZYSTAWKI NA ZIMNO:

Kutia z makiem i bakaliami – 30,00zł / 500g
Czeburek z miodem i makiem – 4,50zł / szt
Pstrąg faszerowany podany w całości – 70,00zł / szt
Tymbaliki z karpia z zielonym groszkiem i brokułami – 6,00zł / szt
Ryba po grecku – 46,00zł / 700g
Śledź w kurkach – 38,00zł / 500g
Śledź w ziołach – 30,00zł / 500g
Śledź w sosie tatarskim – 28,00zł / 500g
Paszteciki półkruche z kapustą i grzybami leśnymi – 5,00zł / szt
Sajgonki warzywne z dipem – 6,00zł / porcja 3szt
Filet grenadiera w pestkach słonecznika – 45,00zł / 500g
Rolada rybna z farszem pietruszkowym – 6,00zł / porcja 50g

SAŁATKI:

– Carpaccio z pieczonego buraka – 34,00zł / 500g
(pieczony burak, rukola, orzech włoski karmelizowany w miodzie, ser ricotta, sos balsamiczno miodowy)
– Szuba – 30,00zł / 500g
(filety śledziowe, ogórek kiszony, cebulka, pieczony burak jajko gotowane, majonez)
– Sałatka jarzynowa – 25,00zł / 500g
(marchewka, pietruszka seler, ziemniaki, por, groszek zielony, ogórek kiszony, jabłko, jajko, majonez)
– Sałatka z pieczonym łososiem – 42,00zł / 500g
(mix sałat, pieczony łosoś, awokado, mango, czarny sezam, piklowana cebula, pomidorki koktajlowe, winegret limonkowy)

WĘDZONKI (MINIMUM 0,5KG):

– Szynka – 31,00zł / 500g
– Polędwica – 34,00zł / 500g
– Kiełbasa – 28,00zł / 500g
– Boczek – 30,00zł / 500g

ROLADY (MINIMUM 0,5KG)

– Rolada drobiowa po podlasku – 24,00zł / 500g
– Rolada z udźca indyka z orzechami włoskimi – 32,00zł / 500g
– Rolada z kaczki z figą i żurawiną – 43,00zł / 500g
– Rolada boczkowa z czosnkiem niedźwiedzim – 32,00zł / 500g

MIĘSA PIECZONE (MINIMUM 0,5KG)

– Schab pieczony w majeranku – 37,00zł / 500g
– Schab faszerowany morelą i pomelo – 40,00zł / 500g
– Karkówka pieczona naszpikowana czosnkiem – 40,00zł / 500g
– Pasztet drobiowy z rodzynkami i żurawina – 28,00zł / 500g
– Pasztet z dzika z siemieniem lnianym – 37,00zł / 500g

ZUPY:

– Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami (12szt) – 35,00zł / 900ml
– Krem borowikowy – 48,00zł / 900ml

DANIA GORĄCE:

– Pierogi z kapustą i grzybami z prażoną cebulą – 30,00zł / 10 szt
– Pierogi z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli – 42,00zł / 10 szt
– Bigos wigilijny z grzybami leśnymi – 28,00zł / 500g
– Filet dorsza w cieście piwnym – 19,00zł / porcja 120g
– Sandacz po żydowsku – 18,00zł / porcja 120g/50g
– Dewolay – 16,00zł / porcja 120g
– Filet kurczaka z karmelizowaną gruszką i szpinakiem w szynce szwarcwaldzkiej – 19,00zł / porcja 120g
– Zraz schabowy z kiszoną kapustą i śliwką z sosem pieczeniowym – 20,00zł / porcja 120g/50g
– Stek z karkówki z sosem z zielonego pieprzu – 22,00zł / porcja 120g/50g
– Noga kaczki z sosem pigwowym – 26,00zł / porcja 150g/50g

DODATKI:

– Ziemniaki opiekane – 7,00zł / porcja 150g
– Kluski śląskie – 10,00zł / porcja 150g
– Surówka Colesław – 8,00zł / porcja 150g
– Chrzan z ćwikłą – 17,00zł / 200g
– Sos chrzanowo – żurawinowy – 19,00zł / 300g
– Sos tatarski – 19,00zł / 300g

Zamówienia przyjmujemy do 30 grudnia 2023 do godzinny 15.00.

Potrawy zostaną przygotowane i dostarczone w pojemnikach jednorazowych. Wędzonki, rolady i mięsa pieczone będą w kawałkach według wagi z zamówienia.

Odbiór osobisty zamówień 6 stycznia 2024 w godzinach 9:00 – 13:00 w Zajeździe Sokołda

Dostawy:
– 6 stycznia 2024 w godzinach 8.00 – 14.00
Na terenie Białegostoku, Supraśla, Wasilkowa, Ogrodniczek i Grabówki gratis przy zamówieniu powyżej 400zł.

Przy zamówieniu poniżej 400zł koszt dostawy wynosi 50zł

Zamówienia można składać pod numerem: 605 994 937 lub przez formularz na stronie Catering na Wigilię – Zamówienie Online