Nasza Szefowa Kuchni, specjalnie dla Państwa przygotowała ofertę potraw wigilijnych i świątecznych przygotowanych według tradycyjnych receptur.

Domowe smaki naszych potraw na pewno umilą spotkanie przy wigilijnym stole.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami

WIGILIJNE PRZYSTAWKI NA ZIMNO:

– Kutia z makiem i bakaliami – 30,00zł / 500g
– Czeburek z miodem i makiem – 4,50zł / szt
– Pstrąg faszerowany podany w całości – 75,00zł / szt
– Tymbaliki z karpia z zielonym groszkiem i brokułami – 6,00zł / porcja 100g
– Ryba po grecku – 48,00zł / 700g
– Śledź w kurkach- 40,00zł / 500g
– Śledź po kaszubsku – 34,00zł / 500g
– Śledź w sosie tatarskim – 30,00zł / 500g
– Paszteciki półkruche z kapustą i grzybami leśnymi – 6,00zł / szt
– Sajgonki warzywne z dipem – 6,00zł / porcja 3szt
– Filet morszczuka w cieście piwnym na puree z groszku – 48,00zł / 500g
– Rolada rybna z pistacjami – 8,00zł / porcja 50g

SAŁATKI:

– Carpaccio z pieczonego buraka – 34,00zł / 500g
(pieczony burak, rukola, orzech włoski karmelizowany w miodzie, ser ricotta, sos balsamiczno miodowy)
– Szuba – 30,00zł / 500g
(filety śledziowe, ogórek kiszony, cebulka, pieczony burak jajko gotowane, majonez)
– Sałatka jarzynowa – 25,00zł / 500g
(marchewka, pietruszka seler, ziemniaki, por, groszek zielony, ogórek kiszony, jabłko, jajko, majonez)
– Sałatka z pieczonym łososiem – 42,00zł / 500g
(mix sałat, pieczony łosoś, awokado, mango, czarny sezam, piklowana cebula, pomidorki koktajlowe, winegret limonkowy)

WĘDZONKI (MINIMUM 0,5KG):

– Szynka – 32,00zł / 500g
– Polędwica – 34,00zł / 500g
– Kiełbasa – 30,00zł / 500g
– Boczek – 30,00zł / 500g

ROLADY (MINIMUM 0,5KG)

– Rolada drobiowa po podlasku – 30,00zł / 500g
– Rolada z kaczki z figą i żurawiną – 50,00zł / 500g
– Rolada boczkowa z czosnkiem niedźwiedzim – 34,00zł / 500g

MIĘSA PIECZONE (MINIMUM 0,5KG)

– Schab pieczony w majeranku – 38,00zł / 500g
– Schab faszerowany morelą i pomelo – 40,00zł / 500g
– Filet indyka pieczony w majeranku – 50,00zł / 500g
– Karkówka pieczona naszpikowana czosnkiem – 40,00zł / 500g
– Pasztet drobiowy z rodzynkami i żurawina – 28,00zł / 500g
– Pasztet z jelenia z siemieniem lnianym – 40,00zł / 500g
– Pasztet z królika z marchewką – 48,00zł / 500g

ZUPY:

– Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami (12szt) – 37,00zł / 900ml
– Krem borowikowy – 50,00zł / 900ml

DANIA GORĄCE:

– Pierogi z kapustą i grzybami z prażoną cebulą – 35,00zł / 10 szt
– Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami i olią z pomidorową – 35,00zł / 10 szt
– Pierogi z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli – 42,00zł / 10 szt
– Bigos wigilijny z grzybami leśnymi – 30,00zł / 500g
– Filet z karpia z płatkach migdałowych – 24,00zł / porcja 120g
– Pulpety rybne z sosem grzybowym – 19,00zł / porcja 3szt 150g/50g
– Dewolay – 19,00zł / porcja 180g
– Filet kurczaka z pesto i żółtym serem zawinięty w boczku – 22,00zł / porcja 180g
– Zraz schabowy faszerowany borowikami i ziemniakami z sosem grzybowym – 25,00zł / porcja 150g/50g
– Stek z karkówki z sosem z zielonego pieprzu – 23,00zł / porcja 140g/50g
– Noga kaczki z sosem żurawinowym – 28,00zł / porcja 150g/50g

DODATKI:

– Ziemniaki opiekane – 7,00zł / porcja 150g
– Kopytka – 10,00zł / porcja 150g
– Surówka Colesław – 8,00zł / porcja 150g
– Chrzan z ćwikłą – 17,00zł / 200g
– Sos chrzanowo – żurawinowy – 19,00zł / 300g
– Sos tatarski – 19,00zł / 300g

Zamówienia przyjmujemy do 2 stycznia 2025 do godzinny 15.00.

Potrawy zostaną przygotowane i dostarczone w pojemnikach jednorazowych. Wędzonki, rolady i mięsa pieczone będą w kawałkach według wagi z zamówienia.

Odbiór osobisty zamówień 6 stycznia 2025 w godzinach 10:00 – 13:00 w Zajeździe Sokołda

Dostawy:
– 6 stycznia 2025 w godzinach 10.00 – 14.00

Na terenie Białegostoku, Sokółki, Supraśla, Wasilkowa, Ogrodniczek i Grabówki gratis przy zamówieniu powyżej 500zł.

Przy zamówieniu poniżej 500zł koszt dostawy wynosi 50zł

Zamówienia można składać przez formularz na stronie Catering na Wigilię – Zamówienie Online