Zajazd Sokołda jest obiektem niespotykanym. Położony na terenie Puszczy Knyszyńskiej, wśród pięknych lasów nad rzeką Sokołda. Malownicza sceneria otoczenia, oryginalne wnętrze, dyskretna, profesjonalna obsługa oraz wyśmienite menu podkreślą charakter tej uroczystości i sprawią, że ten dzień pozostanie na zawsze w Państwa pamięci.

W naszym menu dominują dania kuchni polskiej z elementami kuchni regionalnej. Wszystkie potrawy przygotowane są według tradycyjnych receptur. Posiadamy bogaty wachlarz zimnych przystawek oraz dań gorących. Dokładamy wszelkich starań, aby każde z naszych dań było atrakcyjnie udekorowane oraz aby kusiło świeżością i smakiem. Nasze potrawy skomponowane są z surowców i produktów najwyższej jakości.
Podczas przyjęcia weselnego serwujemy własne wyroby: mięso wędliny, ryby, sery, chleb wiejski.

Weselne menu ustalamy zawsze indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami i upodobaniami naszych Klientów.

Dysponujemy salą na 120 osób z parkietem, tarasem z kaskadą wodą, parkingiem oraz pokojami noclegowymi dla naszych gości i apartamentem dla nowożeńców.

Cena za organizację wesela, już od 180zł od osoby.

Zapraszamy serdecznie do kontaktu, chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i wątpliwości.

tel: 605 994 937
email: kontakt@zajazdsokolda.pl

sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok

Menu I – 180 zł/os

Dania gorące:

– Roladka po knyszyńsku podana z puree ziemniaczanym i bukietem sałat z sosem winegret
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Zupa krem z warzyw sezonowych
– Karkówka w sosie chrzanowym, udka faszerowane podane z ryżem i warzywami gotowanymi na parze
– Barszcz czerwony z kopertą z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami

Przystawki na zimno:

– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Schab po toskańsku
– Rolada z udźca indyka z orzechami
– Chrupiące kąski drobiowe z dipem czosnkowym
– Śledź w ziołach
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Rolada rybna z farszem szpinakowo-paprykowym
– Roladki z cukinii z rukolą i serem feta

Sałatki:

– Sałatka brokułowa
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka grecka z serem feta

Pozostałe:

– Ciasto (czekoladowe, snickers, sernik, Pani Walewska)
– Owoce filetowane
– Kawa, herbata
– Napoje gazowane, soki owocowe,
woda niegazowana z cytryną
– Pieczywo

Menu II – 200 zł/os

Dania gorące:

– Polędwiczka wieprzowa w sosie kumkwat podana z puree ziemniaczanym i bukietem sałat z sosem winegret
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Zupa krem z białych warzyw
– Pierś z serem mozzarella, udziec indyka w sosie śliwkowym podane z kopytkami i warzywami z wody (podane na półmiskach)
– Kartacze, gołąbki, pierogi marchewkowe i szpinakowe (podane na półmiskach)

Przystawki na zimno:

– Befsztyk tatarski z marynatami
– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Schab faszerowany pistacjami
– Rolada z udźca indyka z orzechami
– Roladki z udek drobiowych z omletem szpinakowym, żurawiną i sosem majonezowo-koperkowym
– Śledź po kapitańsku
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Rolada rybna z farszem szpinakowo-paprykowym
– Roladki z grillowanego bakłażana z musem serowym

Sałatki:

– Sałatka brokułowa
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka z kaczką

Pozostałe:

– Ciasto (czekoladowe, snickers, sernik, Pani Walewska,
muffinki i rurki z bitą śmietaną)
– Owoce filetowane
– Kawa, herbata
– Napoje gazowane, soki owocowe,
woda niegazowana z cytryną
– Pieczywo

Menu III – 220 zł/os

Dania gorące:

– Pierś kacza w sosie kumkwat podana z ziemniakami opiekanymi w ziołach i bukietem sałat z sosem winegret
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Strogonow
– Roladka ze schabu z grzybami, indyk po rosyjsku podane gnocchi buraczane i warzywami z wody (podane na półmiskach)
– Kartacze, gołąbki, pierogi marchewkowe i szpinakowe (podane na półmiskach)
– Barszcz czerwony ze ślimakiem z ciasta francuskiego

Przystawki na zimno:

– Befsztyk tatarski z marynatami
– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Glazurowany schab pieczony w ziołach z farszem jajeczno-chrzanowym
– Galantyna z kaczki z kandyzowanymi owocami
– Pasztet z dzika z musem żurawinowym
– Śledź po staropolsku z orzechami laskowymi
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Pstrąg faszerowany podany w całości
– Roladki z grillowanego bakłażana z musem serowym

Sałatki:

-Sałatka z granatem
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka z kaczką

Stoł słodki:

– Marcinek
– Sernik z białą czekoladą
– Sernik kolorowy
– Sękacz
– Blok czekoladowy
– Rurki z kremem
– Desery
– Babeczki z bitą śmietaną i owocami
– Ciasta ( słonecznikowy grant, czekoladowe, kora dębu, Pani Walewska, Snickers)
– Owoce filetowane

Pozostałe:

– Kawa, herbata
– Napoje gazowane, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną.
– Pieczywo