Zajazd Sokołda jest obiektem niespotykanym. Położony na terenie Puszczy Knyszyńskiej, wśród pięknych lasów nad rzeką Sokołda. Malownicza sceneria otoczenia, oryginalne wnętrze, dyskretna, profesjonalna obsługa oraz wyśmienite menu podkreślą charakter tej uroczystości i sprawią, że ten dzień pozostanie na zawsze w Państwa pamięci.

W naszym menu dominują dania kuchni polskiej z elementami kuchni regionalnej. Wszystkie potrawy przygotowane są według tradycyjnych receptur. Posiadamy bogaty wachlarz zimnych przystawek oraz dań gorących. Dokładamy wszelkich starań, aby każde z naszych dań było atrakcyjnie udekorowane oraz aby kusiło świeżością i smakiem. Nasze potrawy skomponowane są z surowców i produktów najwyższej jakości.
Podczas przyjęcia weselnego serwujemy własne wyroby: mięso wędliny, ryby, sery, chleb wiejski.

Weselne menu ustalamy zawsze indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami i upodobaniami naszych Klientów.

Dysponujemy salą na 130 osób z parkietem, tarasem z kaskadą wodą, parkingiem oraz pokojami noclegowymi dla gości. Nie wymagamy minimalnej liczby gości.

Cena za organizację wesela, już od 285zł od osoby*.

Zapraszamy serdecznie do kontaktu, chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i wątpliwości.

tel: 605 994 937
email: kontakt@zajazdsokolda.pl

*cena za organizację wesela w roku 2023

Zajazd Sokołda

sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok
sala na wesele Białystok

Oferta na rok 2025 / 2026

Menu I – 2025 – 285zł osoba / 2026 – 305zł osoba

Dania gorące:

– Zupa krem z warzyw sezonowych
(dla dzieci: rosół z makaronem)
– Schab sous vide z sosem żurawinowym podany z puree ziemniaczanym i bukietem sałat z sosem winegret
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Karkówka w sosie pieczeniowym, udka faszerowane podane z ryżem i warzywami gotowanymi na parze
– Barszcz czerwony ze ślimakiem z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami

Przystawki na zimno:

– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Schab z bakaliami
– Rolada z udźca indyka z orzechami
– Chrupiące kąski drobiowe z dipem czosnkowym
– Śledź w ziołach
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Roladki z cukinii z rukolą i serem feta
– Sałatka brokułowa
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka grecka z serem feta

Stół słodki:

– Ciasto (czekoladowe, snickers, sernik, Pani Walewska)

Napoje zimne i gorące:

– Kawa z ekspresu, herbaty smakowe
– Napoje gazowane, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną

Menu II – 2025 – 305zł osoba / 2026 – 325zł osoba

Dania gorące:

– Zupa krem z warzyw sezonowych
(dla dzieci: rosół z makaronem)
– Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym podana z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat z sosem winegret
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Pierś kurczaka z serem mozzarella, udziec indyka w sosie śliwkowym podane z kopytkami i warzywami w emulsji maślano-szałwiowej (podane na półmiskach)
– Kartacze z okrasą, gołąbki domowe w sosie pomidorowo-paprykowym, żeberka w glazurze miodowo-imbirowej, pierogi marchewkowe i szpinakowe (podane na półmiskach)
– Barszcz czerwony z wytrawnym pasztecikiem

Przystawki na zimno:

– Tatar z marynatami
– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Schab faszerowany pistacjami
– Rolada z udźca indyka z orzechami
– Tacos z szarpaną wieprzowiną i warzywami
– Śledź po kapitańsku
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Sajgonki warzywne z dipem
– Roladki z grillowanego bakłażana z musem serowym
– Sałatka brokułowa
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka z kaczką

Stół słodki:

– Ciasto (czekoladowe, snickers, sernik, Pani Walewska)
– Tarta brzoskwiniowa
– Babeczki z bitą śmietaną i owocami
– Muffinki i rurki z bitą śmietaną
– Owoce filetowane

Napoje zimne i gorące:

– Kawa z ekspresu, herbaty smakowe
– Napoje gazowane, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną

Menu III – 2025 – 325zł osoba / 2026 – 345zł osoba

Dania gorące:

– Strogonow
(dla dzieci: rosół z makaronem)
– Pierś kacza w sosie kumkwat podana z kluskami śląskimi i rukolą z pomidorkami i buraczkami
(dla dzieci: paluszki z kurczaka podane z frytkami i surówką z marchewki)
– Roladka ze schabu z grzybami, podudzia z kurczaka z boczku podane gnocchi buraczane i warzywami w emulsji maślano-szałwiowej(podane na półmiskach)
– Kartacze z okrasą, gołąbki domowe w sosie pomidorowo-paprykowym, żeberka w glazurze miodowo-imbirowej, pierogi marchewkowe i szpinakowe (podane na półmiskach)
– Barszcz czerwony z wytrawnym pasztecikiem

Przystawki na zimno:

– Tatar marynatami
– Wędlina własnego wyrobu (polędwica wędzona, kiełbasa swojska, rolada drobiowa, boczek faszerowany, pasztet drobiowy)
– Glazurowany schab pieczony w ziołach z farszem jajeczno-chrzanowym
– Galantyna z kaczki z kandyzowanymi owocami
– Pasztet z dzika z musem żurawinowym
– Śledź po staropolsku z orzechami laskowymi
– Jajka faszerowane i dekoracyjne
– Tacos z szarpaną wieprzowiną i warzywami
– Pstrąg faszerowany podany w całości
– Roladki z grillowanego bakłażana z musem serowym
– Krewetki na sałatach
– Sałatka cezar z kurczakiem
– Sałatka z kaczką

Stół słodki:

– Marcinek
– Sernik z białą czekoladą
– Tarta brzoskwiniowa
– Sernik kolorowy
– Torcik czekoladowy
– Sękacz
– Blok czekoladowy
– Rurki z kremem, ptysie, kokosanki
– Minideserki
– Babeczki z bitą śmietaną i owocami
– Ciasta ( słonecznikowy grant, czekoladowe, kora dębu, Pani Walewska, Snickers)
– Owoce filetowane

Napoje zimne i gorące:

– Kawa z ekspresu, herbaty smakowe
– Napoje gazowane, soki owocowe, woda niegazowana z cytryną

Staropolski stół wiejski na zimno – 35zł osoba

– Mięsa wędzone: szynka, polędwica, kiełbasa, boczek, karkówka
– Mięsa pieczone: karkówka, boczek, schab
– Mięsa suszone: polędwica, kindziuk
– Pasztet wiejski
– Salceson ciemny i jasny
– Kaszanka
– Słonina ze swojskim chlebem i cebulką
– Sery korycińskie
– Smalczyk
– Ogórki małosolne
– Grzybki marynowane
– Śliwki marnowane w occie
– Chrzan
– Pieczywo wiejskie

Dodatkowo proponujemy

– Szczupak faszerowany – 150zł/szt
– Kaczka faszerowana – 180zł/szt
– Przepiórka faszerowana z bakaliami – 65zł/szt

*cena za organizację wesela w roku 2025